disco

disco

2011. október 7., péntek

KÖSZÖNTŐ

Szia!

Üdvözöllek a blogomon, akár új látogató vagy, akár régi ismerős e blog elődje, a nosztalgiadisco.blogspot.com oldalról. Sajnos az a blog a napokban valamiért visszavonhatatlanul eltűnt. Mivel a kezelőfelülete is használhatatlanná vált, egy új felhasználói fiókot választottam, hogy folytathassam a blogolást. Próbálkoztam a blog.hu, illetve a wordpress.com weboldalakkal is, ám sajnos nem boldogulok az ottani kezelőfelülettel, visszatértem tehát ide.

A téma továbbra is az 1970-es, 1980-as évek popzenéje. Radikális változtatásokat nem tervezek, ámbár igyekszem szem előtt tartani a nosztalgiadisco.blogspot.com látogatottsági statisztikáinak tanulságait. Vagyis kevesebb lesz az amerikai előadókról szóló bejegyzés, illetve a továbbiakban nem tervezek túlságosan hosszú bejegyzéseket sem, mivel a korábbi tapasztalatok alapján azok is az alig látogatott oldalak közé tartoztak.

Bár megpróbálkozom azzal, hogy az előző blogból átmentsem a régebbi szövegeket, a mennyiség miatt (több mint 200 életrajzról lenne szó) azok élveznek majd elsőbbséget, amelyek állandóan vagy gyakran szerepeltek a blogtoplistán. (Az archív bejegyzések számára külön blogoldalt nyitok, amelynek az elérhetőségét természetesen az új blogban is közzéteszem majd.) Azokat a régi bejegyzéseket, amelyeket a közeljövőben át akartam dolgozni (London Boys, Orlando Riva Sound, Dschinghis Khan, Késmárky Marika, Clout, Arabesque), nem az archív oldalon, hanem itt fogom közzétenni. Amennyiben ez a blog is legalább annyira beindul, mint az elődje, remélem, hogy működése akadálymentes és folyamatos lesz.

Jó szórakozást, jó nosztalgiázást kívánok! A nosztalgia jegyében az új blog első bejegyzése az előző blog utolsó bejegyzése lesz. :))

Peter Donovan aka Tony

2 megjegyzés:

  1. Ezt most nem igazán értem.Hogy lehet hogy egy blog csak úgy eltűnik?Érdeklődtél a Google-nél?
    Valóban eltűnt a Google-ból a régi címmel, de a tárolt változatba bele lehet menni, pl.:
    http://webcache.googleusercontent.com/search?hl=hu&q=cache:KyvN3cDLfXQJ:http://nosztalgiadisco.blogspot.com/2009/09/gianni-morandi.html
    Csak navigálni nem lehet benne.Ez nagyon szomorú, hogy egy ilyen kitűnően felépített, igényes blog csak úgy eltűnik.Az egyik kedvenc olvasmányom volt az utóbbi hónapokban és még maradt egy csomó előadó amit szerettem volna elolvasni.
    Le a kalappal előtted, hogy ezek után is újrakezded és ugyanolyan színvonallal folytatod.
    Már átjavítottam a linkedet a saját blogomban.Biztos vagyok benne, hogy az olvasóközönséged továbbra is megmarad, sőt bővül, bár én is csak véletlenül bukkantam az új címre.
    Sok sikert a folytatáshoz!

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Sajnos nem tudom, hogyan történhetett a dolog, de már tudomásul vettem a történteket. Írtam egy üzenetet a Blogger hibabejelentő fórumára (más elérhetőséget nem tudok hozzájuk), de semmi nem történt. Ilyen-olyan praktikákkal végül sikerült összegyűjtenem majdnem az összes szöveget, amely a korábbi blogban megjelent. Csupán hármat nem sikerült visszaszereznem: Dalida, David Hasselhoff, Okay. Dalidáét idővel úgyis újraírtam volna, a Hasselhoffról írt hosszú szövegemmel viszont – mea culpa – elégedett voltam, szóval nem tudom, sikerül-e majd a második nekifutás is. Az Okay szövegéből megtaláltam egy piszkozatot a régi gépemen, szóval annak csak a felét kell majd újraírnom.

    Ha már így alakult a blog sorsa, az újrapublikált szövegeket igyekszem helyesírásilag-stilisztikailag megint ellenőrizni, kiegészíteni vagy éppen átdolgozni, és persze az összes csatolt klipet pótolni. A képanyagot is igyekszem frissíteni, ahol pedig szükséges, Photoshoppal javítok még rajtuk. Még ma feltöltöm például a Tight Fit életrajzát, amely kicsit bővebb lesz, mint a korábbi változat.

    Úgy tapasztaltam, hogy a klipek miatt a lassabb gépek nehezen töltik be az oldalt, ezért ezentúl rákattintással lesznek elérhetők a klipek. Ennek előnye, hogy több klipet tudok majd csatolni, mint korábban. A rákattintási technika miatt Kelly Marie is amnesztiát kap, és mégiscsak lesz róla is a közeljövőben egy életrajz. :))

    Köszönöm a kitartó érdeklődésed. Az újrapublikálás mellett igyekszem vadonatúj szövegeket is közzétenni, ahogyan időm engedi.

    Üdvözlettel:

    Tony

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.