disco

disco

2011. október 23., vasárnap

SAMANTHA FOX

Samantha Karen Fox (London, 1966. április 15.) angol fotómodell, énekesnő és színésznő, az 1980-as évek második felének egyik legnépszerűbb európai popsztárja. Beceneve: Sammy. A The Sun magazinban megjelent félaktjaival vált ismertté Nagy-Britanniában. Népszerűségét eredményesen kamatoztatta a popvilágban is. Legismertebb slágerei: Touch Me (I Want Your Body), Do Ya Do Ya (Wanna Please Me), Nothing’s Gonna Stop Me Now, I Only Wanna Be with You. Személyéhez kapcsolódva egy számítógépes játék is megjelent, a Samantha Fox Strip Poker


KARRIERTÖRTÉNET
A kezdetek
Samantha Fox édesapja Patrick John Fox, édesanyja Carole Ann Wilken. Van egy hat évvel fiatalabb húga, Vanessa és két féltestvére, Frederica és Frankie, akik az apa második házasságából születtek. A Fox család nem számított ugyan szegénynek, de az édesapának keményen kellett dolgoznia, hogy eltartsa a szeretteit. A mama fiatalon fotómodell volt, később táncosnőként is dolgozott. A Bewitched című tévésorozat női főszereplője, Samantha Stephens után nevezte el a nagyobbik lányát Samanthának. A kislány korán érdeklődni kezdett a színjátszás iránt, állítólag már háromévesen színpadra lépett. Ötéves korában az Anna Scher színművészeti iskola tanulója lett. Későbbi fényes karrierje ismeretében kicsit meglepő, de osztálytársai állandóan gúnyolták görbe lába, elálló fogai és rövidlátása miatt. Édesanyja tartotta benne a lelket, és egyik orvostól a másikig vitte, hogy megoldja Samantha egészségi problémáit. A kislány lábsínt és szemüveget kapott, két éven keresztül pedig fogszabályozót kellett viselnie. 1976-ban szerepelt a BBC No Way Out című műsorában. A következő évben felvették a Judi Dench Mountview színművészeti iskolába. 


Tizenhárom éves korában mellei gyors növekedésnek indultak, ami persze nem kerülte el fiútársai figyelmét. A gátlásos Samantha depresszióssá vált, úgy érezte, a többi lányhoz képest abnormális módon fejlődik. Édesanyja azonban ellátta a szükséges tanácsokkal. Elmagyarázta neki, hogy a nagy melleket egyáltalán nem kell súlyos csapásként felfogni. Samanthában fokozatosan kialakult az a magabiztosság, amelynek később nagy hasznát látta fotómodellként és az énekesnői pályán. Tizenhat éves korában alábbhagyott a színjátszás iránti érdeklődése, és a zene került előtérbe. Együttest alapított S. F. X. néven, amelyben Ringo Starr fia, Zac dobolt. A következő évben a Lamborghini Records ajánlott szerződést számukra: két kislemezt vettek fel a cég stúdiójában. A fiatal lány élete azonban másfelé kanyarodott, amikor édesanyja kezdeményezésére beindult a modellkarrierje.


A fotómodell
Samantha számára az 1983-as esztendő jelentette a fordulópontot. Édesanyja készített róla néhány fotót, amelyeket – lánya tudta nélkül – elküldött a The Sunday People vasárnapi magazin által meghirdetett modellkereső versenyre. Samantha második helyezett lett, képei megjelentek és felkeltették egy másik bulvármagazin, a The Sun illetékeseinek a figyelmét. A lap rendszeresen közölte mutatós fiatal lányok aktfotóit a 3. oldalon. Samanthát is ilyen jellegű próbafotózásra invitálták. A szülők beleegyeztek a topless képek készítésébe, és a The Sun 1983. február 22-i számában megjelent Samantha Fox első félaktja. A mellben igen erős leányzó rövid idő alatt Anglia legnépszerűbb topless modellje és a szigetország egyik legnépszerűbb állampolgára lett. Rajongói közé tartozott például a Motörhead gitáros-énekese, Lemmy (Ian Fraser Kilmister), aki egy időben kizárólag Sammy fotóival díszítette a szobáját. Természetesen nemcsak a The Sun, hanem más magazinok is ajánlatokkal árasztották el a szexis fiatal lányt, aki nagyon ritkán ugyan, de hajlandó volt teljesen meztelenül is a fényképezőgép elé állni vagy olykor inkább feküdni. Samantha pontosan tudta, hogy minden szempontból legnagyobb befektetését a keblei jelentik, amelyeket negyedmillió fontra biztosított.


1984 és 1986 között minden évben ő lett a The Sun legnépszerűbb topless modellje. Semmi kivetnivalót nem talált a meztelenkedésben. Szerinte a korábbi évszázadokban lefestették a meztelen nőket, a XX. században pedig inkább lefotózzák. Clare Short munkáspárti képviselőnő szerint azonban Sammyről és a hozzá hasonló lányokról készült aktképeknek köszönhető a szexuális bűnözés virágzása. Samantha erre kijelentette, hogy amennyiben egyetlen férfi is rá hivatkozva követne el nemi erőszakot, azonnal felhagyna a fotózással. Ilyen esetről senkinek nincs tudomása, mindazonáltal a modell 1986-ban, húszéves korában úgy döntött, hogy feladja a meztelenkedést az énekesi pálya kedvéért. 1995-ben rendkívüli kivételként újra félmeztelenül állt a fotósok elé. Ekkor volt ugyanis a negyedszázados évfordulója annak, hogy a The Sun topless képeket kezdett közölni a 3. oldalon, és Sammy úgy érezte, tartozik annyival a karrierjét előremozdító újságnak, hogy elvállalja az újabb felkérést. A fotó olyan nagy sikert aratott, hogy az énekesnő végül a jubileumi hét mindegyik lapszámában látható volt, sőt a pénteki fotóját A3-as méretű poszterként is megjelentették. A következő esztendőben a Playboy számára pózolt, ezt követően azonban több mint egy évtizedig nem jelent meg róla hivatalosan egyetlen aktkép sem. 2008-ban egy on-line szavazás alapján a Daily Star minden idők legnépszerűbb „3. oldalas” topless lányának választotta. Ebből az alkalomból Sammynek egy újabb aktképe jelent meg, ezúttal a Daily Starban, és nem a 3., hanem az 5. oldalon.

A siker persze áldozatokkal is járt. Patrick Fox feladta eredeti szakmáját, hogy lányát menedzselje. Állítólag mindenkit elmart Sammy mellől, mert szerette volna a modell minden jövedelmét megszerezni. A szülők házassága tönkrement, elváltak. Patrick újra megnősült, második házasságából is született egy lánya, Frederica és egy fia, Frankie. Samantha 1991-ben könyvelőket szerződtetett, hogy átvizsgálják az üzleti ügyeit. Kiderült, hogy az évek folyamán több mint egymillió font tűnt el a sztár számláiról. Sammy beperelte az édesapját, akinek egy 1995-ös ítélet szerint 363 ezer fontot kellett visszafizetnie a lányának. Patrick Fox 2000-ben halt meg: 9 éven keresztül, 1991-től haláláig nem beszélt Samanthával. 


Énekesnői sikerek
Samantha Fox első kislemeze 1986 márciusában jelent meg Touch Me (I Want Your Body) címmel. A dal kiugró sikert aratott az egész világon, beleértve az Egyesült Államokat, Dél-Afrikát és Ausztráliát is. Az új énekesnő első élő fellépése Peter Stringfellow Hippodrome nevű klubjában volt. Az első slágert gyorsan követte a többi. A Do Ya Do Ya (Wanna Please Me) keményebb alapokra épült, mint a Touch Me. Angliában sláger lett belőle, ám az Egyesült Államokban már szerényebb érdeklődést keltett. A Touch Me címet viselő debütáló albumról kislemezen megjelent még a Hold On Tight és az I'm All You Need is, ám ezek Angliában sem kerültek be a Top 10-be. Összességében az LP mégis nagy sikert aratott, ezért egy éven belül megjelent a folytatás is, amelynek a Jive Records kiadó a Samantha Fox címet adta. Az új album első slágere a Nothing's Gonna Stop Me Now című dal volt, amelyet a korszak első számú brit slágergyárosai, a Stock–Aitken–Waterman-trió írt és hangszerelt. A következő kislemezt – I Surrender (to the Spirit of the Night) – azonban hűvösebben fogadta a közönség, az I Promise You (Get Ready) és a True Devotion pedig Angliában még a Top 40-be se került be. Igaz, a lírai True Devotion a kanadai slágerlistán viszont egészen a csúcsig jutott. Az énekesnő menedzserei gondoltak egy merészet, és egy ötödik dalt is kislemezre másoltak. A Naughty Girls (Need Love Too) nagy slágerré vált az Egyesült Államokban, és ez jelentősen megnövelte a nagylemez amerikai eladási mutatóit is. Az amerikai siker nem meglepő, hiszen a dal producere a hiphopban érdekelt Full Force volt. A kedvező fogadtatásnak köszönhetően az együttműködés megmaradt, aminek azonban az lett a következménye, hogy Samantha európai népszerűsége kicsit visszaesett, hiszen az öreg kontinensen a Full Force-féle hangzásvilág iránt mérsékeltebb érdeklődés mutatkozott.


A harmadik album, az I Wanna Have Some Fun a biztonság kedvéért egyaránt tartalmazott az amerikai, illetve az európai zenei ízlés szerint felvett dalokat. A címadó felvétel és a Next to Me újra Full Force nevéhez kapcsolódik, a Stock–Aitken–Waterman-trió pedig egy örökzöld Dusty Springfield-sláger, az I Only Wanna Be with You feldolgozását szállította. Too Late to Say Goodbye címmel még egy dalt írtak Samantha számára, ám ismeretlen okokból a szerzemény végül nem került az albumra. A trió ezért Jason Donovannel is felvette a dalt, amely a fiatal énekes Ten Good Reasons című debütáló albumán hallható. Samantha nagylemezéről a Love House volt az első kislemez, amely e sorok írója szerint az LP egyik legfigyelemreméltóbb darabja, mégsem lett belőle igazán nagy sláger, az Egyesült Államokban ki sem adták. Az I Only Wanna Be with You viszont az óceán mindkét partján népszerűvé vált, míg a harmadik kislemez, a címadó dal az Egyesült Államokban bejutott a Top 10-be, Angliában azonban még a Top 40-be sem. 


Riválisok és botrányok
Samantha sikereinek persze nem mindenki örült, a konkurenciát például különösen ette az irigység. A riválisok közül a mindössze 4 évvel fiatalabb Mandy Smith állítólag így nyilatkozott Sammyről: „Ideje, hogy olajra lépjen a nyanya. Már úgy néz ki, mint egy felfordított szemeteskuka.” A Mel and Kim hölgyduó udvariasabban fogalmazott: „Samantha Fox jópofa lány, de énekelni igazán nem tud. Inkább fényképeztesse magát addig, amíg még megteheti.” A legvitriolosabb nyilatkozatok Olaszországból származtak, ahol a szintén dús keblű Sabrina köszörülte a nyelvét brit kolléganőjén. A temperamentumos szépség először is kikérte magának, hogy őt úgy emlegessék, mint Olaszország válaszát Samantha Foxra. Szerinte ugyanis riválisa „egy alacsony, kövér koca. Mindenki ezt állítja, aki közelről látta őt.” Sabrina – nyilván menedzserei tanácsára – azért persze kihasználta Sammy népszerűségét, hogy felhívja a figyelmet saját magára. Mivel neki is szerények voltak az énekesnői képességei, ezért előbb a Boys című slágerének videoklipjében villantotta meg néhányszor a mellbimbóját, majd ő is topless fotókhoz pózolt. Samantha igyekezett elegánsan reagálni olasz pályatársnője csipkelődéseire, ezért a viszályt firtató, provokáló újságírói kérdésekre eleinte csupán így felelt: „Ki az a Sabrina? Sohasem hallottam róla, és Angliában szerintem senki nem ismeri őt.” Később azért ő is megeresztett néhány epésebb megjegyzést. A két énekesnő népszerűségének hanyatlásával abbamaradt a kebelháború, talán azért is, mert színre lépett a lengyel Danuta, aki énekhangban ugyan nem, kebelméretben és exhibicionizmusban azonban felvette a versenyt pályatársnőivel. 


Nemcsak Sabrina volt az egyetlen, aki igyekezett a maga céljaira kihasználni Samantha nagy népszerűségét. A menedzser papa stiklijeiről fentebb már volt szó. Megérték a pénzüket Sammy (volt) pasijai is – Peter Foster és Kit Miller –, akik kétes értékű karcsúsító teákat hoztak forgalomba Samantha nevével, de a sztár beleegyezése nélkül. A kebelcsoda a The Sun hasábjain öntötte ki a szívét a Foster okozta csalódás miatt, mire a férfi a siker piszkos kulisszatitkaiba avatta be a skandalumra vágyó közönséget. Részletesen ecsetelte volt kedvese sztárallűrjeit, a gyorsan meggazdagodott Fox család kapzsiságát és pitiánerségét. A sértődött Sammy nyilvánosan „disznó”-nak nevezte Petert, aki a pénzén kívül az illúzióit is ellopta. Samantha érzékenysége persze érthető, hiszen elsősorban mégiscsak ő szeretett volna hasznot húzni nevének reklámértékéből. A Media Minder ügynökségben a fentebb említett Kit Miller volt az üzlettársa, de sikeres volt még a Sam’s Bar nevű étterme, illetve a nevével fémjelzett divatkollekció és fitneszprogram is.


Vissza az énekléshez
Három év szünet után jelent meg a modell negyedik albuma, a Jive Recordsnál készített utolsó LP, a Just One Night. Koncepciója ugyanaz volt, mint az I Wanna Have Some Funé, vagyis egyszerre képviselte a Full Force-féle hiphophangzást és az európai stílusú popzenét. Szó volt arról, hogy a Stock–Aitken–Waterman-trió ismét részt vesz az LP elkészítésében, de az általuk komponált három dalt (Second Chance, Forever True, That's What Love Can Do) végül mellőzték. Igaz, az 1990-es évek elejére nemcsak Samantha, hanem a trió által képviselt zenei irányzat divatja is elmúlt. Amerikában a Hurt Me Hurt Me (But the Pants Stay On), Európában pedig az Another Woman (Too Many People) című dal jelent meg kislemezen, de egyik sem lett nagy sláger. A második – egyben utolsó – kislemez a címadó dalból készült, amely Kanadában meglepően sikeresnek bizonyult. Az 1992-ben kiadott Greatest Hits-album a nagy slágereken kívül 3 új dalt is tartalmazott. Három évvel később Samantha a Sox együttes énekesnőjeként próbált visszatérni a popvilágba. A Go for the Heart című szerzeménnyel a Sox részt vett az Eurovíziós Dalfesztivál brit selejtezőjén, ahol negyedik helyezést ért el. A győztes a Love City Groove lett az azonos című dallal, amely azonban a nemzetközi versenyen csak a 10. helyet szerezte meg.


A 21st Century Fox volt Samantha első olyan albuma, amely független kiadásban jelent meg. Eurodance és Hi-NRG stílusú felvételeket tartalmaz, amilyenekkel akkoriban a Real McCoy és a La Bouche aratott sikereket. Mivel Samantha időközben átlépte a harmadik X-et, dalainak szövege – némelyiket ő maga írta – a korábbiaknál komolyabb lett. Három felvétel jelent meg kislemezen is: Let Me Be Free, Deeper, The Reason Is You. Az LP ugyan nem aratott elsöprő kereskedelmi sikert, a dalok viszont a lemezlovasoknak köszönhetően meglehetősen népszerűek voltak a diszkókban, és az évek folyamán számos válogatásra felkerültek. Az 1990-es évek popzenei kiadványait gyűjtők számára a 21st Century Fox kötelező és egyre nehezebben beszerezhető darab, mivel az első kiadás elfogyott, és az album állítólag már csak aukciós oldalakon beszerezhető. 1998-ban Samantha DJ Milanóval közösen vitte sikerre a Santa Maria című dalt, amely vezette az osztrák slágerlistát. 2004-ben Güntherrel (alias Mats Söderlund) együtt dolgozta fel első slágerét, a Touch Met, amely Svédországban került a slágerlista élére. A sikernek köszönhetően különféle remixek is készültek az új verzióból. 2005-ben került a boltokba a legújabb Samantha Fox-album, az Angel with an Attitude. 2007 nyarának végén az énekesnő Ausztráliában vendégszerepelt. 2008. április 17-én Budapesten adott koncertet. Műsora előtt stílszerűen vizespólóversenyt rendeztek a vállalkozó kedvű magyar lányok számára. 2008. augusztus 24-én fellépett egy lengyelországi retrógálán, amelyet a Sopoti Dalfesztivál részeként rendeztek meg. A fellépők között volt egykori riválisa, Sabrina is, valamint Kim Wilde, Sandra, a Modern Talking, Limahl és Shakin’ Stevens. 2009. április 11-én Quebecben láthatta a közönség egy másik retrófesztiválon Debbie Gibsonnal és Rick Astley-vel.


Samanthának fénykorában több filmszerepet is ajánlottak, ám ő mindegyiket visszautasította énekesnői elfoglaltságaira hivatkozva. Persze sietve kijelentette, hogy alkalmasint szívesen filmezne, főleg ha Robert De Niro, Mel Gibson vagy Jack Nicholson lehetne a partnere. Előszeretettel hivatkozott színésziskolában töltött gyermekéveire, mondván, hogy nem lenne teljesen kezdő a kamerák előtt sem, mindazonáltal inkább vígjátékokban tudná magát elképzelni. 1987-ben egy Charleen nevű lányt játszott a Three Kinds of Heat című akciókomédiában. Nyolc évvel később egy indiai (!) film vendégsztárja volt: a Rock Dancer hősnője egy táncosnő, aki megsebesül, ezért a szakmában tapasztalatlan testvérének kell helyettesítenie őt. A film e szerepcsere bonyodalmairól szól sok tánccal, zenével és keleti humorral. Mick Davis Kocsmapárharc (1999) című filmjét a magyar közönség is láthatta. Samantha egy Patsy nevű lányt játszott, a stáblistán Sam Fox néven szerepel. Visszautasította viszont az EastEnders című szappanoperába szóló meghívást, mert nem rajongója a kényes témákat (homoszexualitás, nemi erőszak, pedofília stb.) is tárgyaló sorozatnak. 2010 nyarán egykori riválisával, Sabrinával közösen jelentetett meg egy új maxit: a Call Me eredetijét 30 évvel korábban a Blondie együttes vitte sikerre. Samantha és Sabrina verziója az olasz slágerlistán a negyedik helyig jutott. (E sorok írójának véleménye szerint azonban ketten együtt sem képesek feledtetni az eredeti énekesnőt, Debbie Harryt.) A két kebelcsoda között végleg véget ért az egykori ellenségeskedés, és nemcsak a legnagyobb egyetértésben dolgoztak együtt, hanem azóta barátnők is lettek. 


Magánélet
Samantha az 1980-as évek második felében látványosan szakított kedvesével, Peter Fosterrel, 1994-ben azonban újra összejöttek. A felmelegített viszony mindössze egy évig tartott, noha házasságról is szó esett. Sammy élete szerelmének nevezte Fostert, ám később újra arról beszélt, hogy Peter valójában csak kihasználta tapasztalatlanságát és sebezhetőségét. A dúskeblű modellnek zenész kollégáival is akadt néhány hosszabb-rövidebb ideig tartó kalandja. Állítólag összeszűrte a levet John Bongiovival is, illetve a Kiss együttes gitáros énekesével, Paul Stanley-vel. Hódításai között szerepel Rafi Camino spanyol torreádor is. 1994-ben a keresztény vallás iránti elkötelezettségével került a bulvársajtóba. A média kissé rosszmájúan feszegette, vajon a keresztény erkölccsel hogyan egyezteti össze topless modelles múltját, ám Samantha nem jött zavarba a provokatív kérdésektől. Kijelentette, hogy testét Istentől kapta, és tudja, hogy mennyi embert tett vele boldoggá. Soha semmilyen köze nem volt a pornográfiához és más alantas dolgokhoz. Meggyőződése szerint úgy cselekszik, ahogyan Isten akarja tőle. Az előző évezred végén Samantha állítólagos leszbikus hajlamai keltettek jelentős médiafigyelmet. Azt rebesgették, hogy a Girlschool női együttes volt gitárosa, Cris Bonacci a partnere. 2003-ban egy interjúban bevallotta vonzalmát aktuális menedzsere, Myra Stratton iránt. Kijelentette, hogy Myra előtt még sohasem feküdt le más nővel. Fogalma sincs, hogy leszbikus-e vagy sem, mindenesetre szeretné Myrával leélni élete hátralévő részét. 2009-ben a Saga magazin Samanthát választotta Nagy-Britannia harmadik legattraktívabb korosodó hölgyének Davina McCall (második) és Amanda Redman (első) után.


DISZKOGRÁFIA
(Zárójelben a slágerlistán elért legmagasabb helyezések. Jelmagyarázat: UK = Egyesült Királyság, IRE = Írország, D = Németország, SWI = Svájc, AUT = Ausztria, NL = Hollandia, F = Franciaország, IT = Olaszország, SWE = Svédország, NOR = Norvégia, SA = Dél-Afrikai Köztársaság, AUS = Ausztrália, NZ = Új-Zéland, USA = Egyesült Államok, CAN = Kanada, JAP = Japán)

Kislemezek, maxik
* 1983: Rockin' with My Radio / My Old Man (az S. F. X. együttes tagjaként)
* 1984: Aim to Win / 17 & Holding (az S. F. X. együttes tagjaként)
* 1986: Touch Me (I Want Your Body) (UK #3, IRE #3, D #4, SWI #1, AUT #2, NL #12, F #4, IT #3, SWE #1, NOR #1, SA #1, AUS #1, NZ #5, USA #4, CAN #1 )
* 1986: Do Ya Do Ya (Wanna Please Me) (UK #10, D #5, SWI #4, AUT #11, NL #35, F #20, IT #19, SWE #1, NOR #6, AUS #18, NZ #29, USA #87, CAN #39)
* 1986: Hold On Tight (UK #26, IRE #13, D #31, SWI #24, AUS #81)
* 1986: I'm All You Need (UK #41, D #67)
* 1987: Nothing's Gonna Stop Me Now (UK #8, IRE #5, D #6, SWI #2, AUT #11, NL #5, F #6, IT #3, SWE #7, NORT #2, AUS #22, NZ #30, USA #80, CAN #28)
* 1987: I Surrender (to the Spirit of the Night) (UK #25, IRE #27, D #21, SWI #10, AUT #22, NL #82, F #18, NZ #31, CAN #35)
* 1987: I Promise You (Get Ready) (UK #58, D #40)
* 1987: True Devotion (UK #62, D #32, CAN #1)
* 1987: All I Wanna Do (Full Force featuring Samantha Fox)
* 1988: Naughty Girls (Need Love Too) (UK #31, IRE #24, D #21, NL #64, AUS #66, NZ #8, USA #3, CAN #8)
* 1988: Love House (UK #32, D #25, SWI #19, NL #10, IT #14, AUS #89)
* 1988: I Wanna Have Some Fun (UK #63, IT #34, AUS #80, NZ #22, USA #8, CAN #10)
* 1989: I Only Wanna Be with You (UK #16, IRE #9, D #25, SWI #24, AUT #19, NL #13, F #10, AUS #19, NZ #28, USA #31, CAN #12)
* 1991: Hurt Me, Hurt Me (But the Pants Stay On)
* 1991: Just One Night (Egyesült Államok, promóciós lemez)
* 1991: Another Woman (D #46)
* 1991: Spirit of America (Oroszország, promóciós lemez)
* 1993: Gimme Shelter (Hawkind featuring Samantha Fox)
* 1995: Go for the Heart (a Sox együttes tagjaként) (UK # 47)
* 1998: Santa Maria (DJ Milano featuring Samantha Fox) (UK #31, AUT #1, SWE #47)
* 1998: Deeper
* 1998: Let Me Be Free (Hollandia: (#13)
* 1998: The Reason Is You
* 1998: Perhaps
* 2004: Touch Me (Gunther featuring Samantha Fox) (SWE #1, NOR #7)
* 2005: Angel with an Attitude
* 2007: Touch Me (2007 Remix) 
* 2008: Midnight Lover
* 2009: Midnight Lover – The Remixes (csak letölthető változatban)
* 2009: Angel with an Attitude – The Remixes (csak letölthető változatban)
* 2009: Touch Me – The Remixes (csak letölthető változatban)
* 2009: Tomorrow (Is Another Day) (feat. Marc Mysterio)
* 2009: A Personal Message from Sam / I'll Give Myself to You (Free Extended Remix) 
* 2010: Call Me (feat. Sabrina) (IT #4)
* 2010: I Should Have Known Better (Mp3) 
* 2010: Forever (Extended Mix) / Forever (Club Mix) / Forever (Other Mix) / Forever (Radio Edit) (4 Strings feat. Samantha Fox) (Mp3)

Albumok, válogatások
* 1986: Touch Me (UK #17, D #9, SWI #4, AUT #12, NL #67, SWE #5, NOR #3, AUS #20, NZ #46, USA #24, CAN #5)
* 1986: Sam’s Collection
* 1987: The Megamix Album
* 1987: Sam Thing Remixed
* 1987: Samantha Fox (UK #22, D #16, SWI #3, AUT #12, NL #32, F #21, IT #14, SWE #14, NOR #3, AUS #86, USA #51, CAN #40)
* 1988: I Wanna Have Some Fun (UK #46, D #60, SWI #28, AUT #12, SWE #50, USA #37, CAN #33, JAP #37)
* 1991: Just One Night (CAN #53, JAP #92)
* 1992: Greatest Hits
* 1995: Sexual Hits (a Greatest Hits japán kiadása)
* 1997: 21st Century Fox
* 2002: Watching You, Watching Me
* 2003: Live in Japan 1989
* 2004: 12 Inches of 80’s
* 2005: Angel with an Attitude (egy bónuszfelvétellel) 
* 2007: Angel with an Attitude (ausztrál kiadás két bónuszfelvétellel)
* 2009: Angel with an Attitude (digitális verzió hat bónuszfelvétellel)
* 2009: Greatest Hits

Videók, DVD-k
* 1987: Making Music
* 1989: I Wanna Have Some Fun
* 1990: The Music Video Collection
* 1991: Just One Night
* 1992: Greatest Hits
* 1993: Fighting Fit (Samantha Fox és Barry McGuigan)
* 1996: Calendar Girl 
* 2002: All Around the World
* 2003: 20th Anniversary 1983–2003 (csak a hivatalos honlapról beszerezhető DVD)
* 2004: Live In Costarica (csak a hivatalos honlapról beszerezhető DVD)
* 2008: Just One Night Special (csak a hivatalos honlapról beszerezhető dupla DVD)

VIDEÓK









Santa Maria  (DJ Milano featuring Samantha Fox)

Touch Me 2004 (Günther featuring Samantha Fox)

Call Me (Sabrina vs. Samantha Fox)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.